Integration mellan Google Analytics och Feedburner

Google har nu släppt en integration mellan Feedburner och Google Analytics (GA). Integrationen innebär att man direkt i Feedburner kan aktivera automatisk kampanjmärkning av länkar till artiklar/bloggposter i RSS-flöden. Det gör det mycket lättare för dig!

Om du inte redan har ett konto i Feedburner öppnar du ett på feedburner.google.com.

När du lagt till ett RSS-flöde som du vill ska gå igenom Feedburner väljer du fliken Analyze och menyvalet Configure Stats. Se sedan till att Item link clicks och Track clicks as a traffic source in Google Analytics är markerade.

Feedburner

Om du vill justera vilka värden som ska skickas in för olika kampanjvariabler klickar du på Customize…

Feedburner

Som standard får du med hur flödet använts i medium (t.ex. email och feed) och uppgift om i vilken RSS-läsare som ett klick till din webbplats skett ifrån får du med i Ad content (Annonsinnehåll).

Feedburner-data i Google Analytics

Så här kan kampanjrapporten i Google Analytics se ut för besök från RSS-flödet.

Feedburner-data i Google Analytics

Att få med uppgift om hur ditt RSS-flöde konsumeras hjälper dig förstå dina besökares beteende bättre. Ett exempel skulle kunna vara att om besöken från en viss RSS-läsare minskar drastiskt skulle det kunna indikera att den har fått problem med att tolka ditt RSS-flöde.

Feedburner-segment i Google Analytics

Självklart går det att skapa avancerade segment i Google Analytics för besökare från RSS-flöden. I detta exempel ska besöket ha kommit från RSS-flödet Webanalystsinfo och klicket skett i Google Reader.

Feedburner-statistik

Som jag berättat tidigare få man i Feedburner dessutom ut lite extra statistik som inte finns i Google Analytics.