Jobb: Webbanalytiker till Stardoll

Som webbanalytiker på Stardoll får du en unik möjlighet att arbeta med en av världens topp 500 siter och analysera beteendet hos de över 50 miljoner användarna i 200 länder.

Du kommer att ingå i en arbetsgrupp som jobbar med betalande kunder men du kommer att jobba centralt med alla delar inom organisationen. Du kommer analysera och ta fram beslutsunderlag för olika kundaktiviteter, kundnöjdhet, life-time-value, och öka konverteringsgraden av betalande medlemmar etc. Din uppgift är att hitta relationer mellan olika aspekter, lösa problem och presentera möjliga lösningar.

Dina arbetsuppgifter kommer att bl a att vara:

  • Ansvara för all webbstatistik och datainflöde för att förbättra tjänsten samt kundprocesserna
  • Ansvara för kundsegmenteringar inför olika kampanjer genom email, sms samt webb
  • Ansvara för kampanjuppföljningar av inflöde och konverteringsgrader på olika marknader
  • Analysera den virtuella Stardollarekonomin och utforma strategier för att främja medlemmarnas kundupplevelse
  • Samarbeta med IT avdelningen för att utveckla rapporteringssystem
  • Som alla anställda aktivt delta i det dagliga operativa arbetet med att utveckla korta och långsiktiga strategier


Vi söker dig

För att passa in på Stardoll måste du ha ett ungt sinne med högt satta ambitioner att skapa en unik upplevelse för medlemmarna. Du är nyfiken på att hitta samband och dra slutsatser av medlemmarnas beteenden. Du har jobbat i några år som expert inom analys med fokus på webb analys och B2C aktiviteter.

Du måste vara expert inom Googles Analytics, Webmaster Tools, Website optimizer och jobbat med verktyg som ClickTale, CrazyEgg eller liknande. Du har troligen även jobbat med SQL och något statistikverktyg utan att stirra dig blind på standardavvikelser på ett för teoretiskt plan. Rollen kräver starka personliga egenskaper inom analys, presentation samt projektplanering.

För dig som triggas av att få analysera och påverka framtiden på en av de mest framgångsrika svenska uppstickarna på Internet är det här en fantastisk möjlighet.

Om Stardoll

Stardoll.com är en Community på nätet för kreativa tjejer som älskar mode, shopping, inredning och att träffa nya vänner från hela världen. Stardoll är en av få sajter på internet som skapats speciellt för tjejer och som på endast tre år blivit världens största tjejsajt med över 50 miljoner medlemmar.

Stardoll är ett företag i tillväxt och har flera miljoner dagliga användare och tusentals nya medlemmar tillkommer varje dag. Företaget har 90 anställda, präglas av en stark entreprenörskänsla och erbjuder stora möjligheter till personlig utveckling i en kreativ miljö. I Stockholm har man sitt kontor på Hudiksvallsgatan och i Los Angeles ligger kontoret på Sunset Boulevard. Stardoll driver också sajterna Paperdollheaven.com och Piczo.com.

Intresserad? Kontakta mig så kopplar jag ihop dig med rekryteraren.


Om du istället söker jobb som webbanalytiker på ett konsultbolag, skicka in inUse Insights (heter sedan maj 2012 Outfox) intresseformulär.