Kommentarer i Google Analytics

28 januari blev kommentarsfunktionen (kallad annotations i den engelska versionen) i Google Analytics tillgänglig för alla konton och profiler.

Du skapar en ny kommentar genom att klicka på en datumpunkt i grafen och därefter välja ”Skapa ny kommentar”. Du kan välja att spara en kommentar bara för dig själv eller dela med dig av den till dina kollegor.

Om det i tidslinjen på en graf finns en liten pratbubbla innebär det att du eller någon av dina kollegor skrivit minst en kommentar för det datumet. Klickar du på pratbubblan kan du sedan läsa kommentarerna.

När du upptäcker stora förändringar i analysen och hittar orsaken är det smart att skriva en notering så du inte behöver fundera nästa gång du analyserar. Ingen kan hålla allt som hänt i huvudet. Dessutom spar du kollegor tid genom att dela med dig av det du känner till.

Själv noterade jag just en topp i besök till min blogg. En snabb analys av trafikkällor för det datumet visade att den stora trafikdrivaren var Twitter. Vidare analys visade att jag vid just det datumet twittrat om ett antal lediga jobb som jag bloggat om. Jobben hade postats flera dagar tidigare. Mina tweets gav alltså fler tillfälliga besök än RSS-flödet och organisk trafik. Det orsakade en topp.

Exempel på annat som kan vara intressant att skriva kommentarer om är: tillfälliga kampanjer, nedtid för webbplatsen, uppmärksamhet i media, produktlanseringar, ändringar på webbplatsen, problem med lagersaldon, stora prisjusteringar, etc. Kort sagt allt som kan ha haft en påverkan på webbplatsens förmåga att ta emot besökare, hålla dem kvar och få dem att utföra aktiviteter.

Kommentarer gör din verksamhet mindre personberoende. Kommentera mera!