Skriver du på vårt manifest för bättre analys och fler åtgärder?

Håller du med om att det skapas alldeles för många rapporter och görs för få djupgående analyser? Jag och Christoffer har stört oss länge på att allt för många lägger fokus på rapporter, verktyg, råa siffror och antaganden istället för på analys, människor, trender och tester. Därför har vi nu lanserat The Analytics Manifesto, ett manifest bestående av fyra enkla regler som vi hoppas att alla analytiker, VD:ar, försäljningschefer, marknadschefer, konsulter, leverantörer och andra skriver under på.

Syftet är att få fler att lyfta blicken och åstadkomma ständiga förbättringar snarare än ännu flera rapporter. Analys handlar inte om att producera tabeller och grafer. Analys handlar om att ta reda på hur saker kan göras bättre. Det handlar om människor, deras frustration och ditt affärsresultat.

Alla organisationer, oavsett mål, vinner på att jobba åtgärdsfokuserat snarare än att plikttroget rapportera meningslösa siffror utan kontext. Alla vinner också på att basera beslut på fakta istället för maggropen.

Om du håller med om detta hoppas vi du besöker The Analytics Manifesto och skriver på genom att gilla sidan. Dessutom är vårt mål förstås att du även ska leva upp till de fyra punkterna.