Topp 10 tips för tester

Jag har återpublicerat en artikel om tester som jag skrev för amerikanska tidningen Website Magazine på min engelskspråkiga blogg WebAnalysts.Info. Jag gillar att skriva för onlinepublicering, men det är ändå lite speciellt när man kan gå in hos en handlare i Silicon Valley, eller Pressbyrån i Sverige, och hitta den tryckta tidningen.

Den senaste artikeln handlar om ett antal fallgropar du lätt kan hamna i när du jobbar med tester (extra fokus på A/B-test). Faktum är att vi alla behöver hålla dessa punkter i åtanke hela tiden.

Tipsen:

1. “Best practice” kan leda dig fel.
2. Våga bryta mot regler.
3. Var inte girig. Begränsa testet!
4. Beräkna hur lång tid testet behöver på sig.
5. Bedöm riskerna.
6. Kontrollera implementationen.
7. Undvik tester i konflikt.
8. Se upp för biverkningar.
9. Segmentera testet.
10. Utmana vinnaren.

Läs artikeln på WebAnalysts.Info

Se min presentation på samma ämne (PDF)