Utbildning i webbanalys (kurs för webbanalytiker)

Efterfrågan på utbildning i webbanalys ökar. Det märker vi på antalet förfrågningar till Outfox, vårt konsultbolag inom webbanalys.

Utmaningen för köpare av utbildning/kurser är att hitta rätt i utbudet. Inte för att det finns så mycket att välja mellan, men ändå.

Många utbildningar i webbanalys är ofta:

  • För generella
  • För verktygsfokuserade

Outfox är certifierat av Google för verktyget Google Analytics och gillar det verktyget extra mycket, men vi anser ändå att utbildningar ska utgå från affärs- och verksamhetssnyttan.

Rena verktygsutbildningar börjar i fel ände. Verktyget ska bara möta och stödja behoven. Strunta i häftiga funktioner och kul-att-veta-rapporter. Det som är viktigt för ett verktyg är:

  • Att ni kan mäta, följa upp och analysera era nyckeltal (KPI:er – Key Performance Indicators)
  • Att den funktionalitet som krävs för ovanstående finns och att det går att gräva djupare för att identifiera problem när ett nyckeltal utvecklas i fel riktning

Allt annat är irrelevant.

Därför är det min åsikt att de bästa utbildningarna i webbanalys är skräddarsydda och utgår från de unika verksamhets- och affärsmålen. Det finns få företag som är exakt lika.

Kontakta mig eller Outfox om du förutsättningsfullt (vem gillar förutsättninglöst?) vill diskutera vilken inriktning på en utbildning inom webbanalys som vore bäst för just dig och din verksamhet?

Eller ställ en fråga som en publik kommentar här om du är bekväm med att alla kan läsa den.