A/B-testa för en bättre värld

Rapporten ”Trender som påverkar ideella organisationer 2014-2015” och som publiceras av ”CSR i Praktiken” slår fast att lätt är ledordet.

De syftar på att det senaste året har det skett en ökning av donationer via nätet med 13,5 % och att just enkelheten att kunna ge via nätet spelat in.

Rapporten sätter också fingret på ett problem som jag tror även du kan känna igen: “Tyvärr ser man ofta exempel på när höga grafiska ambitioner prioriterats före insamlingsmålen vilket resulterar i snygga sajter men där det är svårt att snabbt hitta svar på frågan ”hur kan jag ge?”

Att dålig design kan ställa till det visste vi ju redan, men visst gör det extra ont i hjärtat om det är så att den hindrar människor från att hjälpa andra?

Vi tar kanske i lite nu, men faktum är att vi har sett hur man kan förenkla och förbättra med hjälp av A/B-tester och konverteringsoptimering, ta bara exemplet med Röda Korset.

Så konverteringsoptimering och A/B-tester är inte bara något för stora e-handelsföretag, det kan även hjälpa till med att attrahera fler månadsgivare.

Innan du sätter igång med att A/B-testa för en bättre värld vill vi ge dig fyra tips.

Google for Nonprofits Featured Provider4 tips inför att du sätter igång med ett A/B-test

  • Definiera mätbara framgångsfaktorer
  • Undersök var du tappar besök idag och börja testa på de sidorna
  • Börja med stora penseldrag innan du går över till finlir
  • Ta bort distraherande val istället för att lägga till fler val

Lycka till och hör av dig om du behöver hjälp!