Äntligen filtrering av e-handelstransaktioner i Google Analytics

I fredags uppdaterade Google spårningskoden för Google Analytics samt sättet på vilket data processas. Detta ger större möjligheter för analys och segmentering av e-handelswebbplatser. Tills i fredags hade e-handelsrapporterna inte stöd för profilfilter på “page-level” (till exempel filter för URI, sidtitel eller domännamn).

Till exempel, om du har en e-handelsbutik som säljer produkter till privat- och till företagskunder. Privatkunderna handlar på domänen privat.butik.se och företagskunderna handlar på foretag.butik.se. Du har valt att dela upp trafiken i två profiler med ett hostname-filter som inkluderar enbart trafik till privat.butik.se, respektive till foretag.butik.se. Tidigare skulle e-handelsrapporterna i profilerna omfattat data för både privat och företag. Privat-profilen skulle haft e-handelsdata för både privat- och företagskunderna!

Efter uppdateringen kommer dina e-handelsrapporter endast visa e-handelsdata för filtret som du angett – d.v.s. bara för privat.butik.se och bara för foretag.butik.se. Detta gör att du nu kommer att kunna analysera och segmentera e-handelsdata även för profiler med “page-level”-filter.

Om du har e-handelspårning implementerat, se till att gå igenom dina profiler med filter för att säkerställa att det inte uppstår några oväntade förändringar i dina rapporter efter uppdateringen.