Årskrönika 2011

Nu är det snart dags att lägga 2011 till handlingarna. Det har varit ett bra år för Outfox! Vi hoppas att du också gillade 2011. Nästa år kommer bli minst lika bra!

Inför, eller strax efter, varje nyårsafton hör det till att summera det år som gått. Vi kan bara konstatera att året gått väldigt fort och varit väldigt roligt.

Vi har under 2011 jobbat med hela 56 olika kunder – företag och organisationer.

En klar majoritet var egna direktkunder, men vi har också hjälpt många kunder till de företag vi samarbetar med.

Bland de branscher vi jobbat med under året märks e-handel (8 st.), försäkring (5 st.), insamlingsorganisationer (5 st.), läkemedel och sjukvård (4 st.), kommun (4 st.), media (4 st.), myndigheter (3 st.), finansiella tjänster (2 st.), resor och turism (2 st.), telekom (2 st.) och universitet (2 st.).

Självklart har vi även jobbat med andra branscher.

Några exempel på kunder vi hjälpt 2011 är Adlibris, Aftonbladet, Bokus, Bonnierförlagen, CDON.com, Cederroth, Compricer, Fastighetsbyrån, 3 Sverige, Länsförsäkringar Bank, Fass (Lif), Lunds Universitet, MatHem, Mölnlycke, Sveriges Radio, Swedbank, Telenor, Trafikverket, Trygg-Hansa, Visit Sweden och förstås en hel del till.

Men vad gjorde vi då mer under 2011? Låt oss bjuda på ett antal höjdpunkter ur kalendern.

IT på framkanten

Mars

Vi talade på IT på Framkanten i Göteborg, en konferens arrangerad av Dataföreningen. Det var roligt att besöka Göteborg igen, en stad där vi har flera kunder. Mars var också månaden då vi ingick samarbete med Klikki för att erbjuda deras kunder konverteringsoptimering samtidigt som våra kunder kan välja att köpa SEO och AdWords från Klikki.

WAW Malmö & Webbfredag

April

Vi presenterade på Web Analytics Wednesday (WAW) i Malmö för närmare 100 personer. Vi arrangerade dessutom Webbfredag för webbyråer under denna påskens månad.

Maj

Vi talade på Nordic eCommerce Summit i Stockholm inför dryga tusentalet åhörare, föreläste på eCommerce Academy, tog initiativet till, och medverkade som talare och panelister på, Google Analytics Conference, modererade en panel på Snoobi-dagen och var med och drog ihop Sveriges första Web Analytics Wednesday utomhus. Dessutom började Patrik hos oss!

Nordic eCommerce Summit
Nordic eCommerce Summit (photos by Pelle Sten)

Google Analytics Conference
Google Analytics Conference - Maj 2011 (en del bilder av Wednesday Relations)
Fler bilder från Google Analytics Conference Stockholm 2011

After work i juli 2011

Juli

Vi sa hej till sommaren och solnedgången med en after work på två platser på Södermalm i Stockholm. Det var väl egentligen ingen märkvärdig händelse, men vi vill bara visa hur trevligt det är att jobba hos Outfox. Vi räknar med att behöva anställa flera gånger under 2012. Fyll i vårt kandidatformulär om du är intresserad. Kanske blir du vår nästa webbanalytiker och får vara med på vår nästa after work? Det är alltid lärorikt och trevligt hos oss.

Augusti

Vi berättade om A/B-tester och konverteringsoptimering för ca 20-25 st. VD:ar och marknadschefer som var väldigt intresserade av ämnet. Vi var imponerade över deras genomtänkta och utmanade frågeställningar. Dessutom började David hos oss!

Google Analytics Partner Summit, Mountain View, California

September

Vi reste på nytt till Kalifornien för att besöka Google och få insyn i den planerade vidareutvecklingen av Google Analytics. Vi har både ett intresse av, och ett krav på oss, att besöka Googles huvudkontor minst en gång per år. Det tycker vi som Google Analytics Certified Partner (GACP) bara är trevligt.

Outfox goes to California

Vi var också det företag som tog initiativet till en Web Analytics Wednesday i Mountain View, staden där Google har sitt huvudkontor. Det blev en trevlig kväll med band, mat och dryck. Hela resan var mycket lyckad.

Web Analytics Wednesday, Mountain View, California, USA

Vi var under september också representerade på eMetrics Marketing Optimization Summit i Stockholm som ordförande i advisory board, sponsor och talare.

eMetrics Marketing Optimization Summit, Stockholm, Sweden (right photo by Petri Mertanen)
Fler bilder från eMetrics Stockholm 2011

Halloween

Oktober

I slutet av oktober förvandlades vi till zombies. Att det kommer hända igen är ungefär lika troligt som att vi förvandlas till varulvar vid varje fullmåne. För det mesta är vi dock extremt vänliga, trevliga och tillmötesgående personer vilket våra 56 kunder under 2011 kan intyga. Vi hoppas även du vågar jobba med oss under 2012. Det är bara smink, vi lovar!

November

Vi genomförde ett frukostseminarium om nya Google Analytics ihop med Google och KIA Index. Vi presenterade även på utvecklarkonferensen SWDC 2011. Dessutom rekryterade vi Joni.

Frukostseminariet

December

Vi föreläste för eleverna på Medieinsitutet, åt julbord, och avslutade året med en dessertbuffé på Berns.

 

Avslutningsvis

Vi skrev också artiklar under året, som exempelvis i amerikanska tidningen Website Magazine some har ca 145 000 läsare och bl.a. säljs i välsorterade Pressbyrån butiker.

Utöver det lanserade vi kampanjkortaren och fågeltestet.

Under 2012 räknar vi med att hjälpa 6 st. insamlingsorganisationer eftersom jobb med den sjätte i ordningen är planerat till i januari.

Vi är inte vilket konsultbolag som helst – vi strävar efter kombinationen att erbjuda värde till våra kunder samtidigt som vi har roligt, är prestigelösa och ger lite extra tillbaka.

Hos oss handlar det inte om det hårda eller det mjuka – hos oss handlar det om både och, det vill säga att ge människor bättre tjänster och friktionsfria webbplatser genom att kombinera kvantitativ och kvalitativ analys.

Nu hoppas vi bara att vi får chansen att jobba med dig på ett eller annat sätt nästa år! Kontakta oss gärna.

Från och med januari finns vi på ny adress för nu flyttar vi in i större lokaler!

Vi flyttar!

Kanske vill du passa på att följa oss på Google+, Twitter, Facebook eller LinkedIn?

Vi önskar dig fortsatt sköna mellandagar och ett riktigt gott nytt år!