Content grouping nu i Behavioural flow

Nu finns möjlighet att se Content grouping (Innehållsgruppering) i Behavioural flow (Beteendeflöde), som finns i rapporten för behaviour (Beteende), för att än lättare se vad besökare som besöker en viss typ av innehåll gör och inte gör. Tidigare var detta inte möjligt, och då beteendeflödet tidigare redovisades sida för sida blev det nästan oändligt många möjligheter, och därmed inte lätt att se mönster. Det har Google Analytics nu ändrat på!

behavior-flow

Content grouping – vad är det?

Om du har många sidor som tillhör en viss kategori och lättare vill se hur just den kategorin sidor presterar kan du göra egna Content grouping, innehållsgrupperingar. Du kan på så sätt få aggregerad data, men fortfarande möjlighet att ta dig ned djupare i datan så att du till slut hamnar på de enskilda sidorna baserat på URL eller sidtitel.

Om du har en e-handel som säljer kläder kan du börja med att skapa en Content group, en samling av ett visst innehåll, till exempel Herr, Dam och Barn. Sedan kan du inom varje grupp skapa innehåll som tröjor, byxor, ytterkläder. Detta skulle låta dig jämföra aggregerad statistik för varje typ av kläder inom en grupp (t.ex. Herrtröjor vs Herrytterkläder). Det skulle också låta dig gå djupare in i varje grupp för att se hur enskilda tröjsidor , till exempel, Herr / Tröjor / T-shirts / index.html vs Herr / Tröjor / Pikétröjor / index.html.

3 sätt att skapa Content grouping

1. Ändra spårningskoden på varje sida
Lägg till en enda rad kod som identifierar innehållets indexnummer och vilken innehållsgrupp som sidan tillhör. Du kan göra upp till 5 olika grupper.

contentgrouping_1

Klassisk Google Analytics spårningskod (ga.js):
_gaq.push([‘_setPageGroup’, 1, ‘Herr’]);
Universal Analytics spårningskod (analytics.js):
ga(‘set’, ‘contentGroup1’, ‘Herr’);

2. Gruppera med reguljära uttryck baserat på URL eller sidtitel 
Kräver ingen implementation. Använd ett reguljärt uttryck för att identifiera en fullständig eller partiell webbadress, sidtitel, eller skärmnamn. Om du till exempel skulle vilja göra en grupp för alla herrkläder:

/herr/(.*?)/

contentgrouping_2
3. Gruppera med hjälp av regler

Kräver ingen implementation. Använd redigeraren för att skapa enkla regler för att identifiera innehåll.

content_grouping_3

Kom ihåg att spara din gruppering när du är klar.

Mer information om Content grouping hittar du på Google Analytics supportsidor.