Frågor och svar om Google Analytics 360

När Google under veckan lanserade Google Analytics 360 Suite väckte det många frågor från analytiker, media och andra. Här gör vi som auktoriserad återförsäljare av Google Analytics 360 en ansats att besvara så många frågor som möjligt.
Google Analytics 360 Suite

Google Analytics 360 Suite är en produktsvit från Google som innehåller följande produkter:

Google Analytics 360 Suite

  • Google Analytics 360: Den produkt som du hittills lärt känna som Google Analytics Premium. Det kanske är förvirrande att hela sviten heter Google Analytics 360 Suite och det som var Premium nu heter Google Analytics 360 då det är två väldigt snarlika namn. Mer funktionalitet kommer successivt till detta verktyg.
  • Google Tag Manager 360: Bygger på det du lärt känna som Google Tag Manager, den marknadsledande lösningen för tagghantering (tag management).
  • Google Optimize 360: Ett verktyg för A/B-tester och personalisering. Läs mer.
  • Google Data Studio 360: Ett verktyg för visualisering och analys som integrerar data från hela produktsviten och externa datakällor.
  • Google Attribution 360: Ett verktyg som tidigare gått under namnet Adometry (samma namn som på företaget som Google köpte upp). Det är till för att hjälpa annonsörer utvärdera sin marknadsföring bättre.
  • Google Audience Center 360: En så kallad data management platform (DMP) som hjälper marknadsförare hitta fler liknande kunder i olika kanaler och genom olika enheter.

Frågor och svar om Google Analytics 360 Suite

Vad är skillnaden mellan Google Analytics 360 Suite och Google Analytics 360?
Google Analytics 360 Suite är samlingsnamnet för hela produktsviten medan Google Analytics 360 är det nya namnet för den specifika produkten Google Analytics Premium. Vilka produkter som ingår i produktsviten framgår ovan.

Till vem riktar sig Google Analytics 360 Suite?
Produkterna är av enterprise-klass och riktar sig således till stora företag.

Finns det en gratisversion av Google Analytics 360 Suite?
Vi håller det som osannolikt att en sådan skulle komma. Produktsviten riktar sig till de företag och organisationer som på riktigt vill satsa på (digital) analys och konverteringsoptimering.

Får jag som nuvarande Premium-kund alla de nya produkterna på köpet?
Nej, det beror på vilket typ av avtal du har. Kontakta oss för mer information.

Hur mycket kommer Google Analytics 360 Suite kosta?
Kontakta oss om du vill veta vad priset skulle kunna bli för er del. Vad det landar beror på vilka produkter ni har användning av samt hur mycket ni kommer att använda dem.

Kan jag köpa alla produkter i Google Analytics 360 Suite nu?
Nej, vissa produkter är ännu inte släppta på vissa marknader. Kontakta oss om du vill veta mer.

Hur köper jag Google Analytics 360 Suite?
Outfox är återförsäljare. Kontakta oss för mer information.

Vad som sagts om Google Analytics 360 Suite i media: