Gamla versionen av Google Analytics stängs ned!

Google meddelade igår att den gamla versionen av Google Analytics stängs ned för gott. Detta betyder att länken i sidfoten till den gamla versionen snart tas bort.

Sedan förra året har Google jobbat aktivt med den nya versionen av Google Analytics och har lanserat flera nya och spännande funktioner. Här är några funktioner i den nya versionen som du inte får missa:

Realtid (Real Time): Består av ett antal rapporter som visar vad som händer på webbplatsen “just nu”. Ett exempel på användningsområde är att se den direkta effekten av en online-kampanj eller TV-reklam.

Kanaler med flera kanaler (Multi-Channel Funnels): Rapporten innehåller en sammanställning av alla trafikkällor och kampanjer som under de senaste 30 dagarna varit involverade i besök som lett till en omvandling. Genom att använda rapporterna får vi mer information om användarna och kan lättare dra rimliga slutsatser om vilka kampanjer som presterar bäst och vilka som är värda att satsa på.

Experiment (Content Experiments): Experimentdelen i Google Analytics har ersatt Webbplatsoptimeraren (Google Website Optimizer). Med Experiment kan du enkelt göra A/B-tester på webbplatsen och testa olika versioner av en sida för att ta reda på vilken variant som får flest besökare att utföra en önskvärd aktivitet.

Vill du lära dig nya Google Analytics? Kom på vår utbildning.