Hårda karameller för Charlie som fyller 60 år

Vår Client & Staffing Manager Charlie fyllde 60 år denna vecka. Vi vill i och med detta önska honom ett stort grattis, men även passa på att lära oss av de 40 år han varit verksam inom IT!

Grattis, Charlie! Vad önskar du dig av de kommande åren som Client & Staffing Manager för Outfox?

Jag vill medverka ännu mera till att analys blir en allt viktigare del för företag och hjälpa dem påvisa ett bra resultat. Våra kunder blir både mer avancerade och långsiktiga i sitt arbete. Det utvecklar mig mot att jobba ännu hårdare med projektuppföljning och proaktivitet för att följa kunden under en lång tid.

Många av våra kunder vet att ditt registrerade namn är Lennart, men berätta för de som inte hängt med varför du är mer känd som Charlie.

Jag fick mitt “nickname” Charlie när jag började jobba för ett amerikanskt företag för många år sedan. Många fick “nicknames” eftersom amerikanerna inte ville bemöda sig med att lära sig utländska namn. Jag döptes därför raskt efter ägaren till Snobben, “Charlie Brown“, och det har hängt med sedan dess.

Vad är den stora skillnaden mellan ditt jobb som säljare för Texas Instruments i slutet av 70-talet och början av 80-talet jämfört med idag?

Den stora skillnaden är att man får träffa kunderna i allt mindre utsträckning. Idag görs många affärer via e-post och telefonmöten. Det är tidseffektivt och bra på många sätt, men jag saknar den personliga kontakten som jag tror gör att man engagerar sig ännu mer.

Dessutom finns det mindre tid för utbyte av erfarenheter eftersom det idag ställs högre krav på att du själv utvecklar dig och letar rätt på information.

Har du någon rolig historia att dela med dig från persondatorns barndom?

Tja, många. Jag arbetade med Philips Odyssey (även känt som Magnavox Odyssey) 1976. Det var ett TV-spel med en liten vit prick som skulle köra i en bilbana på TV:n, men man hade inte lyckats att få till linjerna som markerade banan. Därför fick man köpa till en plastmall för den storleken på TV som man hade. Tappade man bort mallen fick man köra i blindo.

Texas Instruments sålde också en bärbar (kånkbar) PC. Stor som en koffert, skärm på 6 tum och vägde 12 kg. Vi gjorde reklam för den genom att VD:n skulle kunna ha datorn i knät och arbeta på t.ex. ett flygplan. Ett problem var dock texten vid handtaget: “Detta är Texas Instruments bärbara dator. Var vänlig och bär den ej i handtaget, för då går handtaget sönder”.

Du har även jobbat jobbat som Marketing Manager för Toshiba och Account Manager för IBM. Vad ser du för skillnader och likheter med ditt jobb på Outfox?

Den stora skillnaden är enkelheten. Outfox har en mycket rakare väg mellan kund och management och utan den stora byråkratin som finns inom internationella företag. Dessutom är jag mera direkt ansvarig när många mellanled försvinner.

Likheten är att arbetet inte ändrats i grunden, även om man idag har en uppsjö av e-post och olika program som ska hjälpa. Arbetar man med relationer är det i grunden samma sak idag och det viktiga är engagemanget att vilja hjälpa en medmänniska.

Om du själv får välja, föredrar du hårda eller mjuka karameller och varför?

Hårda karameller för en hård grabb.