10 budord för konverteringsoptimering

1. Du ska alltid arbeta efter en strategisk metod
Du ska inte testa vad andan faller på utan du ska ha en plan för vilka tester som ska genomföras och du ska veta varför. Det ska också vara säkert att ni lär er något från varje test.

2. Du ska alltid ha en väl genomtänkt och analyserad hypotes.
Använd både kvalitativ (Usertesting, qualaroo, crazyegg, eye tracking m.m.) och kvantitativ (Google Analytics) analys för att förstå dina besökare och deras bakomliggande drivkrafter och vad som hindrar dem att konvertera

3. Du ska alltid se statistisk signifikans över 95% i dina testresultat
Det betyder att du ska vara säker på att det inte var en slump som gjorde att din testvariant vann. De flesta A/B-test verktyg har detta inbyggt.

4. Du ska aldrig stänga av ett A/B-test för tidigt 
Så hur länge ska det löpa? Vissa säger minst 2 veckor, andra säger att en variant ska ha minst 100 konverteringar och en tredje säger att det ska löpa under en hel säljcykel (vilket ju är individuellt för varje organisation). Sanningen är att ju större urval och ju fler konverteringar du har desto  mer ökar sannolikheten att testresultaten visar en korrekt bild av framtiden som vi försöker förutspå.

5. Du ska alltid köra ett vinnande test en gång till
För att vara helt säker att det inte var en slump eller en utomstående faktor som bidrog till att testresultatet blev som det blev.

6. Du ska alltid analysera testresultatet. 
Det kan gömma sig dolda fel som gör att en variant ser ut som en vinnare.

7. Du ska alltid sprida resultatet till dina kollegor
Den här är kanske den minst genomförda men med störst potential. Varje test som genomförs är en vinnare på något sätt. Det finns alltid en lärdom att dra och ju fler som tar del av lärdomarna, desto rikare och effektivare blir organisationen.

8. Du ska alltid följa den ackumulerade ökningen av konverteringsgraden som ditt arbete bidrar till

9. Du ska missionera om metoden konverteringsoptimering till alla avdelningar på din arbetsplats. 
Ju fler som förstår vad det är och vad det bidrar till, desto effektivare blir arbetet.

10. Du ska aldrig sluta lära!

The Live Event

Justin Rondeau inleder The Live Event


De 10 budorden är en sammanfattning av det som flera talare beskrivit som det viktigaste under första dagen på konferensen The Live Event som pågår i London i skrivandets stund. Här är organisation och metod i fokus framför A/B-tester i sig. Talare under dagen var bland andra Justin Rondeau – WhichTestWon. Michal Parizek, – AVAST,  Roy Choen – Wix. Följ vad som händer på #TLE2014