Tynt: Mät hur din information sprids

Glöm delaknappar som AddThis och ShareThis. Enligt vår erfarenhet är det väldigt få besökare som använder dem. Använder du dem? Hur ofta? På vilken typ av webbplatser? Du behöver antagligen inte gå längre än till dig själv för att inse att de är en marginell företeelse. Ja, de är lätta att lägga till på en webbplats. Men ska du verkligen låta dem ta upp plats om nästan ingen använder dem?

Dessutom har vi upptäckt att t.ex. AddThis integration med Google Analytics inte fungerar om du använder setDomainName. Glöm de standardiserade integrationerna om du inte förstår hur de funkar och testar dem grundligt.

Men åter till beteendet. Hur ofta kopierar du en text från en webbplats och klistrar in den i ett e-postmeddelande, i ett dokument eller som citat i en bloggpost? Önskar du att du kunde mäta när andra kopierar innehåll från din webbplats? Nu kan du det tack vare Tynt.

Tynt lägger automatiskt till en källhänvisning och ger dig en länk tillbaka när någon sprider ditt innehåll.
Mät spridning av innehåll med Tynt

Mät hur ditt innehåll delas med Tynt

Låt mig ge dig ett exempel. På min blogg webbanalys.nu har jag lagt till Tynt. Jag agerar sedan besökare och kopierar texten “Att jobba med webbanalys innebär att analysera besöken till en webbplats i syfte att optimera upplevelsen för besökaren och därmed också öka sannolikheten att målen med webbplatsen uppnås” från sidhuvudet.

När jag sedan klistrar in den texten i t.ex. ett e-postmeddelande är det följande som klistras in:

Att jobba med webbanalys innebär att analysera besöken till en webbplats i syfte att optimera upplevelsen för besökaren och därmed också öka sannolikheten att målen med webbplatsen uppnås.

Källa: Webbanalys | A/B-test | Google Analytics https://www.outfox.com/#ixzz1OPJKUTJ8
Prenumerera på bloggen: RSS

Som du märker har källa lagts till. Notera även att en massa extra tecken har lagts till bakom URL:en. Dessa tecken har lagts till automatiskt av Tynt och finns där för att Tynt ska kunna hålla reda på från vilka spridda utklipp som besökare återkommer till webbanalys.nu ifrån.

Smart, eller hur?

Tynt är än så länge gratis och busenkelt att implementera. Det enda du behöver göra är att klistra in några rader JavaScript i sidfoten.

Du kommer med Tynt bland annat få reda på:
– Vilket innehåll (text och bilder) som kopieras från din webbplats.
– Vilka sidor med kopierat innehåll som driver mest trafik tillbaka till din webbplats.
– Vilka sociala medier som inklistrat innehåll fungerar bäst i.

Prova Tynt!