Mät i realtid med Google Analytics

Google Analytics Real-Time (realtid)En ny funktion har kommit till Google Analytics: realtidsanalys!

För många är det fullt tillräckligt att göra en analys efter en dag eller en ännu längre tid, men för en del aktörer och branscher tillför analys av realtidsdata en extra dimension. Därför har Google Analytics Real-Time skapats. Det består av ett antal rapporter som visar vad som händer på din webbplats – när det händer.

Ett exempel på ett användningsområde för Google Analytics Real-Time är att se effekten av t.ex. ett tweet som ofta har en kort livstid. Leder ditt tweet till besök? Med kampanjtaggning av länkar kan du i realtid se när trafiken kommer från olika kanaler och när den slutar komma.

Realtidsrapporterna kommer bara finnas i den nya versionen av Google Analytics. Om du inte redan använder den nya versionen, klicka på “New version” (vi rekommenderar engelska som språk) längst uppe till höger. Realtidsrapporterna finns just nu under dashboard-fliken (“Översikter” på svenska). Planen är dock att flytta rapporterna till hemfliken nästa vecka. Tänk på att realtid inte har support för profilfilter.

Alla har inte fått dessa rapporter ännu och vill du öka på din chans att få dem, fyll i detta formulär. Du kan också kontakta oss om du har frågor.