Mät telefonsamtal med Google Analytics

Har du svårt att se hur många telefonsamtal som din webbplats eller annonsering ger? Det går att mäta inkommande telefonsamtal i Google Analytics! Vi har konceptet färdigt – om du är intresserad, hör av dig till oss!

Att mäta effekten av kommunikation på nätet är ganska enkelt så länge konverteringen äger rum på webbplatsen. Många gånger är dock målet att etablera en personlig kontakt över telefon.

Genom att använda unika telefonnummer på olika delar av din webbplats kan du identifiera vilka delar av din webbplats som genererar flest telefonsamtal. Du kan använda samma princip vid annonsering; använd olika telefonnummer i olika medier för att identifiera de mest effektiva kanalerna.

Vi skulle kunna logga inkommande telefonsamtal i Google Analytics. Varje samtal kopplas vidare till ett telefonnummer hos er som ni väljer. Varje samtal loggas med:

  • Datum och klockslag
  • Beskrivning av det aktuella numret (t.ex. vilken sektion av den webbplatsen som numret publicerats i)
  • Kategori (tex i vilken kanal/media som telefonnumret publicerats i)
  • Samtalets status (Genomfört samtal, Upptaget eller Ej svar)

Du väljer om du vill använda våra nummer eller om du vill vidarekoppla ett av dina nummer till ett av våra nummer. Varje nummer ges en beskrivning och kan grupperas i en kategori. När det kommer in ett samtal på ett av numren kopplas samtalet vidare till ett av dina nummer.

Då samtalet avslutas (eller om det skulle vara upptaget) loggas information om samtalet till en av dina Google Analytics-profiler. Informationen sparas i Google Analytics både som händelser och som sidvisningar.