Outfox besökte Google i Kalifornien för femte året i rad

Google Analytics Summit 2014
Sista veckan i maj åkte stora delar av Outfox på den årliga “pilgrimsfärden” till Google i Kalifornien. För femte året i rad träffade vi Google och andra certifierade partners från 52 länder.

Det första vi gjorde när vi kom fram, grillat och sovit var att ta en 35 km lång cykeltur genom Napa Valley. Härlig friskvård! Inför den stundande, exklusiva, konferensen om Google Analytics laddade vi även batterierna genom att idka ytterligare friskvård genom att vandra upp för ett berg i en nationalpark och promenera upp och ned för många av San Franciscos brantaste backar samtidigt som vi diskuterade erfarenheter och utmaningar i Google Analytics. När vi sedan satt ned för konferensen i ett par dagar hade benen fått sitt.

På vilket sätt är konferensen exklusiv? Jo, på det sätt att endast certifierade partners, återförsäljare av Google Analytics Premium och kunder som använder Google Analytics Premium bjuds in. Antal platser är begränsade.

Google Glass
Vill du åka ett annat år krävs det alltså att du använder Google Analytics Premium. Är det en produkt ni överväger och vill veta mer om kan ni kontakta oss, vi är återförsäljare åt Google och både den första och största i sitt slag i Sverige.

Den stora publika nyheten på årets konferens var lanseringen av utökad e-handelsspårning i Google Analytics. Flera andra trevliga vidareutvecklingar av verktyget presenterades, men det mesta av det är information som endast konferensens deltagare får känna till än så länge.

Vi passade också på att besöka Googles kontor inne i San Francisco (normalt sett besöker vi det i Mountain View i Silicon Valley) för att se hur utvecklingen går med Google Glass. Att fler enheter används för internet gör våra förutsättningar för analys mer komplexa.

Under själva konferensen visade det sig att Joe Biden, USA:s vicepresident, bodde på samma hotell som oss. Det var därför Highway Patrol parkerat utanför och vi instruerades att kliva åt sidan och lämna fri färd för vicepresidentens sällskap att ta sig till hissarna. Först trodde vi dock att det var Google Analytics som betingade att Secret Service var på plats…

Det var förstås som alltid väldigt trevligt att få besöka Kalifornien.

Friskvård