Operation Smile får Outfox hjälp med att samla in mer pengar

Vi är stolta och glada över att ha fått förtroendet att få hjälpa insamlingsstiftelsen Operation Smile med att öka intäkterna från webbplatsen. Den internationella organisationen finns i 50 länder och har hittills lockat fler än 4 000 medicinska volontärer. I Sverige etablerades organisationen 2010 och lanseringen kommer att äga rum i början av 2011.

Operation Smile är en politiskt och religiöst obunden hjälporganisation som opererat över 150 000 barn med läpp-, käk- och gomspalt sedan starten 1982. Operationerna görs i utvecklingsländer och helt utan kostnad för barnens familjer.

De drabbade barnen har ofta haft problem med talet och med att äta. En del har gömts undan eller stötts ut av omgivningen och får genom Operation Smiles arbete en ny chans i livet. Organisationens vision är att inget barn i världen ska isoleras eller kränkas på grund av en ansiktsdeformation som faktiskt kan behandlas.

Outfox stödjer Operation Smile Sverige med rådgivning och praktiskt arbete kring webbanalys i syfte att maximera andelen besök som leder till gåvor samt att få fler att bli volontär för Operation Smile.

Det vi hjälper till med:

  • Nyckeltalsarbete. Det innebär att vi hjälper till med att identifiera och mäta de aktiviteter på webbplatsen som driver mot prioriterade verksamhetsmål.
  • Implementation och validering av implementationen av Google Analytics. För att se till att nyckeltalen kan mätas, rapporteras och analyseras tar vi fram detaljerade instruktioner för kompletterande implementation av verktyget för webbanalys. Vidare kontrollerar vi att data skickas korrekt från webbplatsen till Google Analytics.
  • Konfiguration av Google Analytics. Vi ser till att de inställningar (filter, profiler, etc.) som krävs finns på plats.
  • Rapportering och analys. Vi ser till att göra det enkelt att fatta beslut baserat på fakta.
  • Optimering av indrivare och beställningsflöden genom att rekommendera förändringar som eliminerar hinder och förstärker det som fungerar bra.
  • Ständiga förbättringar genom A/B-tester. Vi ser till att olika variationer av innehåll kan testas mot varandra så fort trafikvolymen tillåter det.

Eftersom den officiella lanseringen av Operation Smile inte ännu ägt rum är webbplatsen fortfarande under utveckling. Fokuset kommer att handla mycket om att få privatpersoner och företag att ge en gåva till Operation Smile.

Om du vill veta mer om Operation Smile föreslår vi att du tar en titt på deras videoklipp.