Outfox på partnerdag hos Optimizely

Optimizely PartnerOutfox har jobbat med Optimizely sedan 2010, och bestämde sig tidigare i år för att bli certifierad partner till Optimizely, detta smidiga A/B-testverktyg. De satsar mycket på sitt partnerprogram och bjöd därför in ett femtiotal partners från hela Europa till sitt europeiska huvudkontor i Amsterdam.

Dagen började med att de två grundarna av företaget berättade om sin resa till vart företaget är idag, 5 år senare (det är minsann även andra som fyller fem år i år, gissa vilka! Jo, det är Outfox!). En av grundarna, Dan Siroker, var med i valkampanjen för Barack Obama. Tänk att hjälpa en man att bli amerikansk president!

 optimizely_partnerday_201504
Dagen bjöd även på utrymme för diskussioner om framtiden för A/B-tester och Optimizely. De lyssnar verkligen på sina kunder och partners för att hela tiden förbättra sin produkt.
 
Det är alltid spännande att höra vad som finns i ett företags roadmap. Det finns nyheter som är planerade under året, men här får ni ge er till tåls en stund innan vi kan offentliggöra dessa. Stay put som man säger.
 
Små förändringar kan ge stora skillnader
Ett företag som har en av Hollands största sajter berättade om sina erfarenheter med Optimizely, som de jobbat tillsammans med i flera år. Med hjälp av systematiska tester som hela tiden byggs utifrån vad man lärt sig på tidigare test, kan små enskilda förändringar ge stor effekt ackumulerat.
 
Lär känna alla dina viktiga mättal på din sajt
På eftermiddagen var det dags att välja spår: tekniskt eller strategiskt. Jag anar att det tekniska spåret gick loss på API-kopplingar, men jag valde det strategiska området.

En av Optimizelys strateger berättade om ett sätt att börja med A/B-tester, och det är faktiskt att i detalj bryta ned sina olika mål med sin sajt. Istället för att endast se på konverteringsgrad och antal transaktioner gick han igenom vilka olika komponenter som bygger upp dem. Nedan är ett exempel på hur man kan bryta ned olika mättal. 
 
optimizely_kpi
Genom att göra de olika mätpunkterna mycket specifika blir det inte bara tydligt hur övergripande begreppet konverteringsgrad kan upplevas, utan också att det kan bli än lättare att välja vilka olika mättal du vill fokusera på i ett specifikt test. Det kan också göra att känslan av att det är möjligt, görbart och roligt med tester ökar!
 
Lycka till med testandet!