Outfox på Superweek i Ungern

Intervju med Joni Lindgren, Conversion specialist, som tillsammans med två andra Outfoxare (Johan Johansson och Sonja Blaus) åkte iväg till Superweek i Ungern i början av februari 2017.

Joni, vad hade du hört om Superweek?
– Att det var en veckas konferens på ett hotell med riktigt bra talare högt uppe på en bergstopp.

Varför kände du att du ville åka i år?
– Vi funderade först på Jamaica, där Superweek höll till förra året men jag är flygrädd och Budapest ligger mycket närmare.

Vad minns du starkast från konferensen?
– Jag minns smarta diskussioner kring middagsbordet. Samtal kring var gränsen mellan digital analytiker och data science går. Jag minns även den smärtsamma diskussionen när några av världens bästa digitala analytiker skulle försöka räkna om Celsius till Fahrenheit i bastun. Det kunde ha gått bättre…

Vilken var favoritmaten?
– Den mat jag minns bäst är soppor och att de hade 1000 olika varianter av potatis. Ett hett tips är dock att stanna en extra natt i Budapest för de har riktigt bra restauranger där.

Vilken är din största take away?
– Många är fokuserade på att tänka på vad som är nästa stora grej, nästa big thing, men många har svårt att göra bra saker av vad de redan har. Det är nästan som att det finns en hets i den digitala analysvärlden att lära sig det nya innan man bemästrar det man redan har.

Foto: Aneliya Evtimova

Vilka föreläsningar stack ut?
– Tim Wilson, Stéphane Hamel och Krista Seiden.

Hur var det att vara på ett hotell under hela konferensen?
– Jag gillar det, det var bra för diskussioner och just att diskutera med deltagarna var det bästa med konferensen.

Vem skulle du rekommendera att åka på denna konferens?
– En digital analytiker som gärna ska ha jobbat med analys något år eller två. Har man jobbat längre borde du ansöka om att få prata där.