Spännande nyheter från Google Cloud

Google Cloud fortsätter att lansera fler tjänster för marknadsförare och analytiker.
Här nedan sammanfattar vi de nyheter som vi på Outfox tycker är extra spännande:

BigQuery BI Engine

Använder du BigQuery som datakälla för dashboards i Google Data Studio? I så fall kommer du ha nytta av BigQuery BI Engine. BigQuery BI Engine fungerar som en minnesdatabas mellan BigQuery och klienten – i detta fall Data Studio – som mellanlagrar data i arbetsminnet vilket gör det mycket snabbare att hämta och presentera data i Data Studio.

Du anger själv hur mycket minne som ska användas av BI Engine; välj mellan 1 till 10 GB.

Recommendations AI

Recommendations AI är en rekommendationsmotor för att presentera relevanta produkter för dina kunder. Modellen tränas kontinuerligt på besökarnas beteende (hur dom interagerar med de rekommenderade produkterna) för att hela tiden förbättra rekommendationerna. Användare kan identifieras både utifrån ett anonymt Visitor ID (t.ex. Client ID som användas av Google Analytics) eller ett User ID för kända kunder. Det gör att rekommendationer kan presenteras i alla kanaler där du kommunicerar med kunder; web, app, mail, print, m.m.

Nya modeller i BigQuery ML

Google utökar möjligheten att bygga maskinlärande modeller direkt i BigQuery. Sedan tidigare finns stöd för logistik och linjär regression. Nu har man lanserat stöd även för K-means vilket gör det möjligt att bygga modeller som grupperar data. Man kommer också att lansera stöd för Matrix factorization vilket kan användas för att bygga rekommendationer.

Genom Google Analytics 360 kan data exporteras till BigQuery vilket gör att du enkelt kan bygga maskinlärande modeller baserat på ditt dina användares beteenden och ditt innehåll och produkter.

Connected Sheets

Slutligen ser vi fram mot Connected Sheets där Google Sheets kopplas upp direkt mot BigQuery och gör det möjligt att visualisera och filtrera flera miljarder rader av data i Google Sheets!

 

Tveka inte att kontakta oss om du vill diskutera hur ni kan dra nytta av Google Cloud Platform!