Glöm inte att titta tillbaka

Så här i början av året är det bra att ta lite tid och se tillbaka på vad som hände under 2011. Vi vill tipsa om ett par olika rapporter som kan ge tankar kring hur ni jobbar med er webbplats.

Mobiltrafik

Hur används webbplatsen genom mobiler och surfplattor? Titta på hur utvecklingen under hela året. För många webbplatser har 2011 inneburit en stark ökning i antal mobilbesök. Hur beter sig mobilbesökarna? Aktivera segmentet “Mobiltrafik” och studera sedan hur mobilbesökarna hittar webbplatsen, vilken information de tar del av och om de är benägna att konverera. Behöver webbplatsen anpassas för den här gruppen besökares beteende?

Genom att exportera data till Excel kan du snabbt sätta ihop ett snyggt diagram som visar utvecklingen över året grupperat på olika typer av mobila enheter.

 

 

 

 

När köper dina besökare?

När är dina besökare som mest benägna att konvertera? Vilken veckodag och när på dygnet? I Google Analytics får man skapa en Anpassad rapport för att få den frågan besvarad.

Vi har skapat en färdig rapport för detta som du kan ladda ner till Google Analytics. Rapporten visar under två olika flikar antal e-handelstransaktioner och konverteringsgrad per veckodag och per timme. Alla veckodagar visas i rapporten som ett nummer där 0 är söndag och 1 är måndag, o.s.v.

Titta på data för hela året och se vilka dagar och vid vilka tidpunkter på dygnet som dina besökare var som mest benägna att köpa. Hur använder du den kunskapen inför 2012?