Universal Analytics – inte längre i beta

Nu är det här! Universal Analytics alltså, och nu är det inte längre i beta och nu kan du åtnjuta Universal Analytics funktioner fullt ut. Här är några av nyheterna:

Universal Analytics 

Sedan 2 april 2014 är Universal Analytics live and kicking, med samma funktionalitet som klassiska Google Analytics. Det kan skapa viss förvirring med namnet Universal Analytics. Man kan säga att det är en uppdaterad version av Google Analytics.

Tillgång till all funktionalitet

När Universal Analytics var i betastadiet kom en förfrågan från många av dem som testade: vi vill ha tillgång till alla funktioner, rapporter och finesser som finns i Google Analytics.  Detta är nu på plats i Universal Analytics, inklusive remarketing och demografisk data.

UserID

Stegvis rullas även funktionen med User ID ut, det vill säga att du kan följa en användare som loggar in på din sajt i olika enheter: dator, mobil, surfplatta, Xbox etc. Utan User ID skulle de se ut som fyra unika användare (en per enhet), och med UserID kan du nu se att det är en och samma användare som återkommer till din sajt. Detta kommer du att kunna se i rapporten för Cross Device Reporting, men kräver extra implementation.

Device overlap

SLA för Premium-kunder

För dig som är Premium-kund har du nu samma avtal om servicenivåer för Universal Analytics.

Databearbetning baserad på tidszon

Tidigare har all data bearbetats baserat på Pacific Standard Time. Om du och dina besökare befinner sig i en annan tidszon, vilket vi svenskar ju gör, kan detta skapa en eftersläpning i den data du ser i dina rapporter. Med den nya tidszonbaserade databearbetningen kommer du att se färskare data i dina rapporter på ett snabbare sätt.

Om du redan använder Google Analytics kan du läsa mer om uppgraderingen till Universal Analytics.

Generell information om fördelarna med Universal Analytics.