Välkommen Sonja!

Vi är glada att få förstärkning av ytterligare en skicklig medarbetare. Sonja Blaus kommer att stödja sonjablaus
Outfox kunder med analyser, utbildning och strategier kring webbanalys. Sonja kommer närmast från Web Guide Partner där hon arbetat som senior webbanalytiker.

Sonja, berätta om ditt intresse för webbanalys.

– Jag anser att webbanalys är den viktigaste funktionen för alla företag som använder webben i sin kommunikation eller försäljning. Det är genom webbanalys du kan få reda på mer om dina besökare, vad du bör prioritera på din webbplats, var besökare upplever svårigheter i en process och vilka marknadsföringsinitiativ som leder till den mest kvalitativa trafiken. Och det är bara några saker du kan få svar på.

Vilka är de största utmaningar du ser att svenska företag står inför kring webbanalys?

– Jag ser den största utmaningen i att avgöra vilken data man ska titta på och följa. Det är ingen brist på data i vilket webbanalysverktyg som helst. Konsten är att ha förmåga att fokusera på vissa specifika mätetal. Dessutom är det av vikt att samtliga onlineaktiviteter spåras korrekt och konsekvent för att verkligen kunna göra jämförelser som faktiskt säger någonting.

Varför valde du att börja jobba hos Outfox?
– Det finns bara ett företag som kan vara bäst inom sin bransch och kring webbanalys är det Outfox. Jag gillar också att det är ett litet företag med en mycket specifik inriktning – inte en stor helhetsleverantör.

Har du gjort vårt Fågeltest?

– Klart jag har gjort fågeltestet! Enligt det är jag en uggla. Jag gjorde testet tre gånger då jag trodde att jag skulle vara mer av en påfågel, men icke…