Vinnaren av biljett till Google Analytics Conference

Nu har vi utsett vinnaren i vår tävling om biljett till Google Analytics Conference i Stockholm, 23 maj.

Våra röster var utspridda på hela fyra olika tävlande, men den som fick flest röster var Mattias Söderberg på Svenssons i Lammhult.

Mattias svar:

Om du kunde mäta precis vad som helst med Google Analytics, vad skulle du då mäta?
“Eyetracking och mousetracking! Besökarens ögonrörelser, ansiktsuttryck (glad, bekymrad, förvånad, irriterad) tillsammans med musrörelser och klick.”

Till vilka typer av beslut och åtgärder skulle du använda den insamlade datan?
“Förutom att förbättra sajten för alla besökare så skulle jag vilja att sajtens innehåll anpassades efter just den enskilda besökarens beteende!
– Verkar besökaren se dåligt? Då förstoras texten och hjälpsymboler dyker upp.
– Visar besökaren intresse för en specifik kategori men inte hittar en specifik produkt? Lyft fram ett anpassat sökfält eller puff om kundservice!”

Det som vi tycker låter extra spännande är möjligheten att mäta nöjdhet genom ansiktsuttryck och kunna koppla det till beteendet. Nu tror vi detta framför allt vore en väldigt het potatis med tanke på debatten om integritet, men om det gick att bara fånga upp uttryck och klassificera det i grupper utan att spara bilder så är det klart att det skulle ge en ny dimension till analysen.

Också spännande med en helt ny typ av responsiv webbplats.

Grattis Mattias!

Vi ser fram mot att träffa dig på Google Analytics Conference i Stockholm, 23 maj.

PS. Vi tycker för övrigt att det var lite kul med en annan tävlande som vill mäta mörk energi i sitt rum med hjälp av Google Analytics.