Vinnaren av biljett till konferensen om Google Analytics utsedd

Nu är vinnaren i vår tävling om en biljett till konferensen om Google Analytics utsedd. Vinnaren, Majid Fard som studerar på Högskolan i Borås, har utsetts av en enig jury som består av alla webbanalytiker på Outfox. Majid gav alla de rätta svaren. Redan där stod han ut bland de tävlande. Vi gratulerar Majid. Konferensen är helt slutsåld, så vi hoppas att biljetten kommer till glädje.

Majids tips:

“Jag kan dela upp det i två olika typer av hemsidor:
a. en hemsida som säljer produkter:
* antal varor i varukorgen
* beloppet de handlar för
* trafikkälla=sociala medier?

Hur mycket är skillnaden mellan de som kommer från sociala medier jämfört med de som kommer från en sökmotor eller genom en kampanj (skillnaden i “most visited pages”, “time on site”, “average pageviews” och “bounce rate”)?

* antal personer som har tipsat om sidan/twittrar om den/delar den på facebook

b. en hemsida som har information

* antal kommentarer per besökare.

Man kan till exempel kolla på genomsnittet för kommentarer per sida, % av nya besökare som har kommenterat och de som har varit inne på sidan innan. Genomsnittstid som det tar innan de kommenterar.”

Vi frågade Majid hur det känns att att ha vunnit.

“Det känns jättebra. Det var en riktigt svår tävling och jag är så glad att jag har vunnit den. Jag ser fram emot att träffa nya kontakter inom detta område och lära mig nya saker. Det kommer att bli väldigt spännande.”