Yahoo! Web Analytics upphör

Är du en av de som använder Yahoo! Web Analytics (YWA)? I sådana fall är det dags att agera nu. Den sista augusti kommer nämligen de flesta konton bara erbjuda möjligheten att titta på historisk data. 31:a oktober kommer alla konton stängas. Konsultnätverket för Yahoo! Web Analytics upphör samtidigt.

Det enda som blir kvar är av YWA är Y! Store Accounts, några få stora annonsörers konton samt publicister som använder en viss funktion. Men Yahoo! Web Analytics kan anses som dött. Gissningsvis är det bara en tidsfråga innan de få kvarvarande kontona avslutas.

Yahoo! Web Analytics Chart

Det var 2008 som Yahoo! köpte IndexTools och döpte om det till Yahoo! Web Analytics. IndexTools hade planer som Yahoo! inte fullföljde.

Yahoo! Web Analytics innehöll dock goda möjligheter att bygga egna rapporter och att segmentera.

Skapa egna rapporter:
Yahoo! Web Analytics Custom Reports

Segmentera:
Yahoo! Web Analytics Visitor Segmentation

Medan Google erbjöd Google Analytics till alla kunde bara en utvald målgrupp skaffa konto för Yahoo! Web Analytics.

En av de saker som Yahoo! gjort annorlunda med sitt verktyg för webbanalys är att man kunnat få ut information per IP-nummer. Det är något som Google valt att inte tillåta.

Yahoo! Web Analytics Visitor Analysis

Google och Yahoo! hade alltså olika strategier för sina respektive verktyg. Den som vill se hur IndexTools såg ut så tidigt som 2002 kan titta här.

Microsoft stängde ned sitt adCenter Analytics redan 2009.

Vill du veta hur du kan migrera från Yahoo! Web Analytics till Google Analytics, eller ett annat verktyg? Kontakta Outfox!