Vi växer med en hemlig rekrytering

Efter sommaren börjar räv nr. 8. Fram till dess kommer vi att släppa ledtrådar om vem det är. De första ledtrådarna kommer i form av en intervju. Nästa ledtråd släpps 31 maj-ish och kommer då i form av en bild.

Men låt oss börja med att ställa honom/henne(hen-ne?) mot väggen lite. Ja, gärna en vägg med eftermiddagssol då.

Du hemlige person, berätta lite om dig själv. Vad har du gjort tidigare?

Jag är född och uppvuxen i en av Stockholms södra förorter och har så länge jag kan minnas drömt om att bli entreprenör och därmed få möjlighet att förverkliga mina egna idéer. Efter totalt sex år som kundansvarig på Paynova (onlinebetalningar) och TradeDoubler (affiliate) gjorde jag för tre år sedan slag i saken och startade ett konsultbolag inom onlinemarknadsföring.

Jag skulle inte beskriva mig som rastlös, men jag gillar utmaningar och att lära mig nya saker. Just nu läser jag mig till hur man tillagar den perfekta hamburgaren, så förutom att svara på frågor kring webbanalys så kan jag snart även besvara frågor kring styckningsdetaljer, färsfibrer och hur man tillagar perfekta och gyllenbruna pommes frites.

Om du ska ge *ett* snabbt råd till företag om vad de bör göra för att bli bättre på webbanalys, vilket tips skulle du då ge?

Webbanalys är inte en engångsföreteelse. När ni definierat nyckeltalen som är viktiga för er verksamhet, se då till att kontinuerligt mäta och göra uppföljningar.

Du delar ett intresse för att skapa musik med flera andra Outfoxare. Vad tror du, kan man göra trumsolon baserat på trendgrafer för trafikkällor?

Absolut! Solot skulle gå i 4/4-takt med virvel, förstapuka, virvel, andrapuka, virvel och de sista tre slagen på golvpukan.

Vi brukar rekrytera med koppling till Småland eller Östeuropa. Har du någon koppling till något mer exotiskt ställe än 08-land?

Allt söder om Skanstull är väl Småland? Nej, skämt åsido, även jag har faktiskt en koppling till Småland genom min mormor och jag har under min uppväxt spenderat många somrar här.

Varför har du valt att jobba för Outfox?

För att bli bäst så måste man jobba med de bästa. Det var också det enda webbanalysföretaget i stan som kunde erbjuda egenbryggt öl att skölja ner lunchen med.

(Lars kommentar: ölen tackar vi vår styrelseledamot Mijo för!)

Om jag säger 42, vad säger du då?

Om jag lyckas ta mig i kragen så är det antalet kilometer som jag avverkar i Stockholm Marathon nästa sommar.

Till sist, mysiga hemmakvällar, skogspromenader eller djupdykning i data?

En mysig hemmakväll är aldrig fel. Som egen företagare är det dock svårt att helt koppla bort jobbet, så till min frus förtret så blir det allt som oftast en kombination av mysig hemmakväll och djupdykning i data.

Fortsättning följer…